edzés nyugalomban

A nyugodt testedzésről

Az edzés az élet egyik alappillére, ami segít, hogy jobban bírjuk a napokat, elhessegesse a rosszkedvet, javítsa az egészséget, csökkentse a sérülési lehetőségeket, javítsa a vérkeringést, erősítse a szívet.

Én úgy gondolom, nem az edzés, amivel kell kezdeni egy pánikbetegség helyrehozását, de ha érzed magadban, hogy tudod csinálni, természetesen mindenképp jó!

Mikor eddzek pánikbetegség mellett?

Mostanra már szem előtt tartom, amit szerintem nagyon ritkán hangsúlyoznak, hogy egy hosszú vagy nehéz nap után ne sűrítsem be az edzést.

Ha időm engedi is inkább lazítással, pihenéssel töltöm azt az időt, vagy jó kiegyezés lehet egy nyújtás.

Néha persze pont, hogy sokat segít kizökkenteni magunkat a rosszból, de alapvetően nyugalomban tartom érdemesnek az edzést, hogy ne épp ettől sokalljak be.

Rég nem edzettem, hogy kezdjek neki?

Nem érdemes több km futással kezdeni egy hosszú kihagyás után. Az alapoktól építkezzünk, ha nincs meg a heti 2-3 alkalom még.

Első alkalmakkor jó, ha az edzés 5 perc: plankek, nyújtások. Következő héten lehet 10 perc: plankek, nyújtások, hasprés, lábemelés. Ennyire lassan építsük az alapokat.

Fókuszált figyelem edzés közben

Rájöttem, az is fontos, hogy edzés közben csak azzal foglalkozzak. Folyamatosan kerülnöm kell, hogy ne a napomon, helyzetemen gondolkozzak. Ezt a kikapcsolást segíti megtanulni a meditáció. Ha a tanultakat áthozod az edzésbe. Ha csak a gyakorlatokra fókuszálsz, igen nagy eséllyel frissülsz fel a végére, ahelyett, hogy kimerítene.

Edzések újrakezdőknek

Néhány példát linkelek, amikkel magam legutóbb újrakezdtem.

Szinte pulzusszám emelés nélküli edzések

 

Alacsony pulzusszámú edzések

 

Közepes pulzusszámú edzések