appok mobilra

Megnyugtató appok és játékok mobilra

A legmegnyugtatóbb appok, játékok kigyűjtve, elsődlegesen iPhonera és java részt ingyenesek. Életmentők tudnak lenni azáltal, hogy elterelik a negatív gondolatokat, kizökkentenek vagy épp lekötnek, hogy csak erre tudj koncentrálni. Ezek a legjobbak, mert nincs bennük stresszt okozó momentum. Az egész storet átnyálaztam már. Nevükre rákeresve, lehet Androidon is megtalálod őket.

Általánosságban azért elmondható, hogy ezek javarészt fizetős programok. Vagy teljesen, vagy a reklámok kiiktatása végett. De úgy gondolom, hogy ha ezek közül valamelyik megtetszik, akkor ez már egy erősen megválogatott lista az AppStore-ból és nagyobb biztonsággal hagyatkozhatsz arra, hogy a vásárlással jó döntést hozol.

MEGNYUGTATÓ ZENE GENERÁTOROK

ENDEL

A legegyszerűbb felületű háttérzene generátor. Bármeddig hallgathatod ismétlődés nélkül. Van időzítője elalváshoz, de a végén gong hangot is állíthatunk, ha meditációhoz szeretnénk használni. A zenét számos tényező alapján generálja számodra, hogy a legmegnyugtatóbb hatást érje el. Számomra leginkább ott vált be, hogy elnyomjam a környezeti zajokat úgy, hogy ne kelljen mintákból meg playlistekből összeválogatni a legmegfelelőbbet, csak két kattintással gyorsan elindíthassak valamit, ami minden helyzetre jó.

TONE POOL

Rakj össze végtelenített, de változatos hangtál zenét. Gagyi grafikával, de ötletes módon. Sajnos a háttérbe rakva leáll. Akinek a feloldott képernyő nem probléma, annak jó.

MEGNYUGTATÓ ZENESZERKESZTŐ APPOK

GARAGEBAND

Zeneszerkesztő számos hangszerrel. Elsőre bonyesz, de ha megnézel pár alapozó videót, akkor a kedvenc stílusodban szívesen készítgethetsz számokat, akár kimentve mp3-ba.

PLAYGROUND

A világ legkönnyebben használható jammelője. Bármit csinálsz jól hangzik, persze emiatt korlátai is vannak, de a végeredményt ki tudod menteni mp3-ba.

MEGNYUGTATÓ LOGIKAI JÁTÉKOK

FROST

A legcsodálatosabb logikai játék, amit valaha láttam. Művészien megalkotott pályák, amik a lelkedet simogatják. Neked kell kitalálnod mit kell tenni, de valamiért mindig adni fogja magát a válasz. Nincs idő, nincs pontszám. Csak a gyönyörű pályák. Kb. van 60, abból 40 teljesen stresszmentes. Az utolsókban már lehetnek űrhajó vagy lövés motívumok. Csak fülessel játszd. A hangok el fognak varázsolni.

SHI-RO

Stressz mentes logikai játék a japán zen jegyében.

CALCULATOR: THE GAME

Vicces kis kalkulátor ad fel nekünk kis matek feladatokat. Ez a logikai játék szerencsére nem sürget és tényleg poénos.

MEDITÁCIÓS APPOK

OAK

Meditációs, légzés és háttérzene app. De a legjobb svájci bicska mind közül. Ráadásul ingyenes és reklámmentes.

PAUSE

Meditációs játék. Állítsd le vele minden érzésed és gondolatod. Csak ülve/állva játszható, mikor nem vagy menet közben.

MEGNYUGTATÓ JÁTÉKOK CÉL NÉLKÜL

FLOWER

Semmit nem tudsz benne csinálni, csak egy mezőn, virágok felett repkedni. Megnyugtató és szép, nincs egyéb célja. A 3-4. virág (azaz fejezet) körül elkezd borongósabbá válni a környezet, onnantól már nem ajánlom.

ANTISTRESS

Feszültség mentes, egyszerű kis játékok a pukifólia lyukasztástól a fakockák dobálásáig, minden megtalálható benne.

SMASH DIY SLIME

El lehet vele terelni a figyelmed. Slimeozás anélkül, hogy összeragacsoznád magad.

SCROLL TO SLEEP

Csak görgetsz és a tenger hangjait hallgatva hajókázol a végtelenbe.

FLOCC

Repülj egy csodásan animált, lofi stílusú végtelen világban egy madárrajt irányítva. Elvont, de gyönyörű, megnyugtató és nem cél még az sem, hogy a csapatod minél nagyobb legyen. Csak repdess, ahogy tetszik. Nekem az egyik kedvencemmé vált majd’ egy évig.

MY KOI

Gyönyörű akváriumban lévő koi pontyokat nevelhetsz. Ha akarsz, egyet, ha akarsz sokat, akár több akváriumban. Semmi dolgod velük, csak heti egyszer legalább megetetni őket egy gombnyomással. Minden pillanatában csodás képi világ és környezeti hangok kísérik a játékot. Víz alatt vagy víz felett. Nekem az egyik kedvencemmé vált majd’ egy évig. Elég csak nézni, gyönyörködni, megnyugodni és elaludni. A menüt meg kell szokni, de kitapasztalva elég sok lehetőséget nyújt a testreszabásra. Windowsra is van a Steam-en, ha valakinek az jobb.

MEGNYUGTATÓ KALANDJÁTÉKOK

INK, MOUNTAINS AND MYSTERY

Szép történettel és gyönyörű grafikával, hangokkal rendelkező japán click n point kaland játék a zen jegyében. Csak angol nyelvű beállítással rendelkező telefonon ad angol feliratot sajnos. Magyar telefon beállítással sajnos minden japán benne. Inkább annak jó, aki alapból is angolul használja a telóját, mert elég macera a telefon fő nyelvét állítgatni egy játék miatt. Sajnos emiatt nem jutottam vele sokáig.

SKY: CHILDREN OF THE LIGHT

Az eleje gyönyörű élmény, 1-2 hétig, amíg nyomod chilles, biztonságos. Amikor a zöld árnyalatú rész jön, sajnos félelmetessé válik.

LIFE IS STRANGE

Tudod mi ebben a játékban a leggyönyörűbb az atmoszférán és az összhatáson kívül? A főszereplő tisztalelkűsége és az ő sztorija a legjobb barátságról, mely kalandjai során mindannyian a fiatalkori magunkra ismerhetünk. PS-ös kultjáték volt. Sajnos csak az első 1-2 epizód stresszmentesebb az 5-ből, de megéri annyit is megcsinálni belőle, esetleg későbbiekben befejezni.

MEGNYUGTATÓ ÜGYESSÉGI JÁTÉKOK

LOST IN HARMONY

Az első néhány pályája megnyugtató csak. Azok viszont tényleg gyönyörködtetik az embert. Utána merőben bonyolódik és borúsabb lesz a téma.

COLOR BUMP 3D

Úgy boríthatsz mindent félre az útból, mintha dominókat döntögetnél. Kárt nem okozva, nincs idő, nincs ellenfél, nem gyorsul, nem nehéz. Simogatja az agyad. A reklámok rontják el csak az egészet, érdemes emiatt megvenni.

MEGNYUGTATÓ KÉPSZERKESZTŐS APPOK

ZEN BRUSH 2

Aki szeret rajzolni, ezzel festegethet egyszerű és szép zen festményeket. Mondjuk gyorsan megunható annak, aki nem kap rá. Lehet iPad-en jobb élmény.

PHOTOMYNE

Régi fotó tárunkat színezhetjük ki vele pillanatok alatt. Jó kis figyelemelterelés egy esetleges rossz érzésekkel teli hétvége helyett.