youtube videók

Videók

Itt néhány videót osztok meg abban a sorrendben, hogy előre teszem azokat, amik pániktünetek esetén nagyon jó hatásfokkal elterelték a figyelmem, nincs stresszt okozó tartalma, ez által rövid távon is már megnyugtatnak, hosszabb távon pedig hasonló gyakorlatokat végezve hatékonyan válhatunk egyre stabilabbá. A videók mellé a könyvek olvasása számomra rendkívül hatékony volt.

 

1, Az életmódváltásról

Dr. Fülöp Sándor, egy osztrák praxissal rendelkező fogorvos az 80-as években kezdett meditálni azzal a céllal, hogy lelki erőt szerezzen magának a felőrlő hétköznapokban, mikor már vagyona volt, de lelki ereje megfogyatkozott.

Akkoriban nem sok információ volt fellelhető a témában, ennek ellenére életmódváltást követően, hosszas munkával a leghasználhatóbb magyar, kortárs szakirodalmat tette le az elmúlt 30 évben azok számára, akik indiai mesterének tanításaira nyitottak. Visszafogottan él, napi rendszerességgel tanít, melyet rekordszámú nyilvános, ingyenes előadása és profitot nélkülöző kiadványa hitelesít.

További előadásai…

 

2, Vezetett meditációs gyakorlatok

További meditációs gyakorlatai…

 

3, Film a meditációról

Ülök és meditálok – Szabadulás a börtönben

Dokumentumfilm a meditáció egyik típusáról, melyet indiai börtönökben kezdtek használni a rabok képzésére.

Érdemes megnézni, mert könnyen fogyasztható, Discovery stílusú, egyórás anyag, ami helyettesíti egy meditációról összefoglaló hosszabb anyag elolvasását. Azonban ne a pánik csökkentése céljából nézzük, hanem mikor stabil nyugalomban tudunk egy izgalmas és megható történetet végignézni.